מרחב בטוח
מרחב בטוח הוא מרחב המאפשר תחושת בטחון בזמני אי ודאות ועמימות על מנת להתמודד עם טראומות ואירועים קיצוניים וצמצמם את השפעתם הפוסט טראומתית בעתיד. היכולת להיות במרחב בטוח מבחינה רגשית משתלבת עם תהליכי מיינדפולנס וביו-פידבק, עם ידע של חינוך מודע טראומה יחד עם מרחב ממשי המאפשר חוויה גופנית ורגשית בטוחה. במהלך אירועי ה7.10, נאלצה אוכלוסייה גדולה מדרום וצפון ישראל להעתיק את מגוריה לזמן ממושך ולא ידוע, תוך כדי התמודדות עם משברים קיצוניים ועמומים וריבוי טראומות במורכבויות גבוהות מאוד.
חיבור אקדמי ושטח הוקם על ידי רן כהן אהרונוב, איש צוות של נמל מבטחים, וגלית יצחקי דרייזין מנהלת אקדמית
של נמל מבטחים וביחד החלו ללמד בקורסים משותפים בנמל מבטחים את נושא האובדן העמום והמרחב הבטוח בחיבור ניסיון וידע מהארץ ומהעולם.
מרחבים בטוחים הם מרחבים שיש להם השפעה חשובה על יכולות הויסות הרגשית של הילדים והן של ההורים, מאפשרים עיבוד והסתגלות למצבי קיצון בקרב ילדים והוריהם. במהלך עשרת החודשים האחרונים הקים רן יחד
עם הצוות של EARLYSTARTERS שהוא מוביל בעולם ובארץ עשרות מרכזים בטוחים באיזורי מלחמה ואיזורי
הסתגלות הקולטים.
בנוסף, ישנם איזורים בארץ בהם הקהילה לא שינתה את מקום מגוריה ונשארה לגור תחת סכנה מתמדת ומתמשכת. באיזורים אלו מוקמים בימים אלו שני מרחבים בטוחים לאחר קריאה של המנהיגות המקומית, יחד עם מר ניהאד רדא, מייסד ומנכ"ל תיאטרון האד'בה (ע"ר) ותושב, בתיאום עם הרשויות המקומיות ב-4 הכפרים בצפון רמת הגולן (מג'דל שמס, מסעדה, בוקעאתא, עין קניה) בשת"פ עם מרכז החוסן "משאבים" לקבל עזרה בפיתוח מרחבים בטוחים בכפרים הדרוזיים תחת הפגזות החיזבאללה ולאחר הפיגוע הקשה וכואב שאירע בכפר מאג'דל שמס בו נהרגו 12 ילדים ונערים. אנו מחזקים את ידי ההורים האחים המשפחה והקהילה.