top of page

התאוריה הפולי-וגאלית ושימוש בביופידבק: לעבודה עם מעגלי הפגיעה של אירועי נעדרות, רצח וחטיפה

פרופ' דני חמיאל, גלית יצחקי דרייזין, ד"ר מיכל גרוברגר

5 ימי ראשון | החל מה-01.09.2024 | קורס מקוון
5 ימי ראשון בין השעות 09:30-12:15, בתאריכים: 01.09.24, 08.09.24, 15.09.24, 22.09.24, 29.09.24

תיאור הקורס :

אירועי ה- 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" יצרו מציאות מורכבת של התמודדות עם טראומה בהיקפים ועוצמות שטרם ידענו, כולל התמודדות חטיפה ושבי של אזרחים, לצד אובדנים רבים נוספים. א.נשי טיפול מכל רחבי הארץ, מומחים בעבודה עם טראומה התייצבו לעבודה טיפולית ייחודית זו. עם הזמן נחשפים האפיונים הייחודים של המצב הטראומטי הנוכחי והצורך בהכשרה לטיפול במשפחות נעדרים וחטופים, בשבם מהשבי ובבני משפחותיהם.

הקורס הנוכחי נועד להכשיר נשות ואנשי טיפול לעבודה עם מעגלי הפגיעה והטראומה של אירועי נעדרות, רצח וחטיפה באמצעות המודל הפולי-ווגאלי ושימוש בביופידבק.

מטרות הקורס:

1.  הבנת האובדן העמום במקרים של חטיפה והיעדרות ושלבי הטיפול הייחודיים במצבים אלו.

2.  הבנת מעגלי הפגיעה במקרים של נעדרות ושבי, כמו גם של בני הערובה השבים .

3.  רכישת ידע משמעותי על טיפוח חוסן נפשי, מציאת משמעות וצמיחה אישית במצבי אובדן ואבל – תפיסה ממוקדת תקווה בחשיבת "גם וגם".

4.  היכרות עם התאוריה הפולי-וגאלית.

5.  למידה של היישומים של התיאוריה הפולי-וגאלית במקרים של טראומה בדגש על ביופידבק.

6.  היכרות עם עקרונות של עבודה קבוצתית תומכת על בסיס המודל הפולי-ואגלי.

7.  סדנת הדרכה בביו – פידבק באמצעות כדור "רפלקט".

מרצה ראשית:

גלית יצחקי דרייזין - פסיכותרפיסטית יונגיאנית, MSW, פרופילאית פלילית. עוסקת בתחום הנעדרות מעל עשור הן בישראל והן בזירה המחקרית טיפולית בעולם .

מרצים אורחים:

דני חמיאל - פסיכולוג קליני ורפואי, פרופ' חבר בבית הספר לפסיכולוגיה ע'ש איבצר באוניברסיטת רייכמן, מנהל מקצועי במרכז חוסן ע'ש כהן האריס בתל אביב.

ד"ר מיכל גרוברגר - נוירו-פסיכולוגית וחוקרת מוח, מנהלת את הפיתוח המדעי בחברת רפלקט.

קהל יעד:

פסיכיאטרים, פסיכולוגים מכל תחומי המומחיות (כולל מתמחים), עובדים סוציאליים בעלי תואר ראשון ושני, מטפלים בהבעה ויצירה ויועצים חינוכיים.

עלות הקורס:

• מטפלים במגזר הפרטי: 900 ₪

• מטפלים במגזר הציבורי : 500 ₪.

הקורס הסתיים